Hungary - Membranes, Modules and Systems for the membrane filtration


membranes, modules and systems, manufacturers and suppliers     membranes, modules and systems, manufacturers and suppliers
>>advertising...   Dunatec Dunatec Orosháza Bioenergetik GmbH - www.dunatec.com - Dózsa György Strasse 37, 1188 Budapest, Hungaria
Tel. +36 1 297-5630, Fax +36-1-297-5635
Products:
Ipari vízkezelés, Környezetvédelmi szolgáltatások
Company profile:
A Dunatec GmbH 2000-ben alakult Németországban 100% magántulajdonnal.
Magyarországi leányvállalatai:
- a Dunatec Mérnöki, Szolgáltató Kft.
- a Dunatec Orosháza Bioenergetikai Kft., a Dunatec GmbH elso magyarországi biogázüzemének projektcége.
A Dunatec GmbH és a Dunatec Kft. 2000 óta kínálja szolgáltatásait a víztisztítás, vízkezelés, környezetvédelem területén Németországban és Magyarországon egyaránt. Célunk, hogy a hozzánk forduló ügyfelek számára adottságokhoz illeszkedo, optimális megoldást találjunk. Ez magába foglalja a tanácsadástól, tervezésen át egészen a technológiák megvalósításáig tartó, egymásra épülo tevékenységeket.


GE Betz GE Betz - www.gebetz.com - Hungaria
Jozsef ELIAS, Tel. +36 20 3140453
Products:


Sartorius Membran Kft Sartorius - Membran Kft. - www.s-membran.hu - Kagylo utca 5., 2092 Budakeszi
Tel. +36 23 457 227, Fax +36 23 457 147
Products:
A Sartorius 1985-ben hozta létre Muszaki Tanácsadó Szolgálatát Magyarországon, ebbol fejlodött ki az azonos telephelyen lévo, és párhuzamosan muködo Sartorius Service and Consulting Center valamint a Sartorius-Membran Kft. képviseleti cég rövid nevén az: S-Membran Kft.
Az S-Membran Kft. tevékenysége nem szorítkozik egyszeruen csak a kereskedésre, a SARTORIUS GROUP termékeinek magyarországi értékesítésére, hanem kiterjed komplett technológiai egységek szállítására, telepítésére, valamint azok üzemeltetésével kapcsolatos feladatok ellátására is. Szolgáltatásainkkal azt kívánjuk elosegíteni, hogy a felhasználónak minél kevesebbet kelljen törodnie az általa használt eszközök üzemeltetésével, minosíttetésével, és munkaidejét maximálisan a tényleges kutatási vagy termelési feladatai ellátására fordíthassa. Ezért az általunk szállított berendezésekre vonatkozóan az üzembe helyezésen kívül a telepítést, IQ, OQ, PQ dokumentációk kiállítását is vállaljuk, és szerviz tevékenységünk kiterjed a minoségbiztosítással kapcsolatosan átvállalható feladatok ellátására is.
Irányítás technikában jártas partnereinkkel vállaljuk beméro rendszerek kialakítását, a mérlegek és a központi irányító rendszerek közötti egyedi igények szerinti kapcsolat kialakítását. Mérlegek hivatalos kalibrációs bizonyítványainak kiállítására több mint 9 éve akkreditáltak vagyunk. Szuréstechnikai területen mintaszuréseket az S-Membran Kft. laboratóriumában, összetettebb esetben a göttingeni oktatási centrumban tudunk elvégezni. Pl. steril szurok termékre validálása. Több témakörben biztosítani tudjuk a SARTORIUS termékek felhasználói számára a szakemberek kiképzését, a korszeru minoségbiztosítás által megkívánt továbbképzését. Vállaljuk technológiaia folyamatok optimalizálását.
A biotechnológiai és gyógyszeripari profil fejlesztése szükségszeruen magával hozta az olyan kiegészíto berendezések iránti keresletet, mint a CIP-SIP rendszerek, nagytisztaságú goz és WFI víz eloállító berendezések, oldat készíto és, tároló rendszerek (Pharmatec Germany), sterilizáló berendezések (SBM Schoeller - Bleckmann Medizintechnik GmbH (Pharmatec) nagy-, és kisméretu sejtek/molekulák elválasztására alkalmas berendezések (Pneumatic Scale Corporation), valamint a rozsdamentes acélból készült laboratóriumi bútorok, szekrények (Köttermann), melyek magyarországi képviseletét szintén a Sartorius-Membran Kft. látja el. Az S-Membran Kft. 1997 óta ISO 9002 minosített.


ZENON Environmental advanced membrane technologies for water and wastewater treatment ZENON Systems Kft. - www.zenon.com - Vigado u., 2800 Tatabanya I., Hungaria
email, Tel. +36 34 512-520, Fax +36 34 316-198
Products:
ZENON offers a broad membrane technology product line that offers solutions for any water and wastewater treatment application:
ZeeWeed« 500, ZeeWeed« 1000, ZeeWeed« MBR, ZeeWeed« Tertiary, Packaged Systems, Mobile Systems, PermaFlowÖ, Reverse Osmosis, Home Water Filtration, Military Systems, Marine Systems.


ZENON Environmental advanced membrane technologies for water and wastewater treatment ZENON EMEA - www.zenon.com - International Technical Support Division, 4. Bláthy Ottó utca, 2840 Oroszlány, Hungaria
email, Tel. 36 34 561-500, Fax +36 34 561-555
Products:
ZENON offers a broad membrane technology product line that offers solutions for any water and wastewater treatment application:
ZeeWeed« 500, ZeeWeed« 1000, ZeeWeed« MBR, ZeeWeed« Tertiary, Packaged Systems, Mobile Systems, PermaFlowÖ, Reverse Osmosis, Home Water Filtration, Military Systems, Marine Systems.
company profile:
ZENONĺs corporate headquarters is located in Oakville, Ontario, Canada with a European hub in Hungary. We have over 1,200 dedicated employees working from 15 locations globally.

www.membrane-guide.com    site map   DOWNLOAD AREA

Az ultraszûrés során keletkez§ gélréteg ellenállásának modellezése olajtartalmú emulzió szétválasztásánál:
Koris András
Munkám során stabil olaj-a-vízben emulzió szeparációját vizsgáltam ultraszûr§ membránon, és meghatároztam a gélréteg ellenállását. A kísérleti eredmények azt mutatják, hogy a transzmemrán-nyomás hatása a szürletfluxusra nagymértékben függ a membrán tulajdonságaitól, a betáplált emulzió koncentrációjától és h§mérsékletét§l. Kis emulzió koncentráció nál a nyomás növelésével egyenletesen n§ a szûrletfluxus egy kritikus nyomásig. Nagyobb emulzió-koncentrációnál a koncentráció polarizáció befolyásoló hatása válik lényegessé, és amennyiben az alkalmazott nyomás meghaladja a kritikus nyomást, lényegében megszûnik annak fluxust befolyásoló hatása. A KOI (kémiai oxigénigény) értékek és a permeátum olajtartalma megfelel§en kicsinek bizonyultak abban az esetben, amikor a transzmembrán-nyomás a kritikus nyomás alatt maradt, és ennek ellenkez§jét tapasztaltuk akkor, amikor a nyomás meghaladta azt.
A bemutatott modell leírja a membrán méretezésének alapját képez§ gélellenállás és a transzmembrán-nyomás között fennálló összefüggést. Az eredmények azt mutatják, hogy a számolt értékek jól megegyeznek a kísérleti eredményekkel.

Tenzidek szürhetöségének vizsgálata nanoszürö membránokkal
Vatai Gyula, Máriás Krisztina, Mora Molina Jesus
A membránszürés mär számos szétválasztási feladatnál hatékony müveletnek bizonyult, így detergensek kiszürésére is alkalmas lehet. További elönye, hogy kevésbé energiaigényes és környezetszennyezö, mint a hagyomänyos eljárások.

7. fejezet MEMBRÁNMÛVELETEK
Dr. Pécs Miklós
Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem,
Mez§gazdasági Kémiai Technológia Tanszék